"Има отделни сигнали, но те са периферни. Например, че няма дадена преференция, ще проверим всеки един от сигналите. 400 са сигналите и жалбите. Те са групирани по определен начин, могат да се видят на сайта на ЦИК“, обясни той.

На въпрос дали ЦИК е изпитала затруднения заради промените в изборните правила при обобщаване на данните, тъй като на хартия е трябвало да бъдат внесени резултатите от машинното гласуване и от хартиена бюлетина, Димитров заяви, че е имало известни трудности. „Би било лицемерно да кажа, че не е имало трудности. Поздравявам Секционните избирателни комисии, които по един или друг се справиха със задачата.

По думите му затруднения е имало с гласуването в чужбина. „Никога не е имало толкова много секции. Истина е, че местните общности направиха енергични усилия и успяха да организират нещата така, че има секции с по 1800 гласували, което на предходни избори се е считало за максимално възможно число", поясни той.

Димитров посочи и проблемите с машинното гласуване. „Няма как да оценим накратко в първата седмица. Знаете във Велико Търново. Имаме и около 10 сигнала, отнасящи се до други райони, отделни секции. Някои са добре документирани, а другите ще трябва да оценяваме тепърва.

Източник: vesti.bg