„Участието в инициативата ще ви даде възможност да се запознаете с начина, по който функционира местната администрация, както и с предизвикателствата пред експертите в Община Враца. Похвално е, че толкова млади хора имат желанието да участват по един или друг начин в управлението на нашия град, давайки конструктивни предложения за реализирането на различни проекти“ – с тези думи заместник-кметът Мария Попова посрещна участниците в инициативата.

Дванайсетокласникът Цветомир Тодоров сподели, че да си кмет не е просто професия, а призвание, тъй като от всяко едно решение, зависи развитието на местната общност.

След запознаване с естеството на работа във всеки един отдел на местната администрация, както и в Общинския съвет, младежите присъстваха на инспектиране на строително-ремонтните дейности на обекти от пътната инфраструктура в града.

Всеки един от участниците получи сертификат от фондация „Джуниър Ачийвмънт“ и Община Враца.

В тазгодишното издание ръководни постове заеха още: Гергана Димитрова – заместник-кмет „Хуманитарни дейности“ (СУ „Васил Кънчов“), Йоана Харалампиева – главен архитект (Професионална гимназия по търговия и ресторантьорство), Ванеса Христова – секретар на Община Враца (СУ „Васил Кънчов“) и Мартин Стефанов – председател на Общински съвет – Враца (Професионална гимназия по търговия и ресторантьорство).