Атмосферата в Храма на книгата беше задушевна, нежно-лирична и донесе лекия повей на идващото ново начало. Секретарят на Читалището Валентина Цекова откри поетичния форум със стихотворение на Петър Цеков. Свои стихове за пролетта прочете и младата поетична надежда Моника Генова, ученичка в XII клас.

Милен Димитров представи сатирично-ироничното си стихотворение "Зодиак", а философските послания на разказа му "Дарът" предизвикаха творчески дебати.

За пореден път Калин Топалски поднесе нежни и чувствени стихове, наситени с образни метафори. Стиховете на Павлина Русева бяха пропити с тъга и покруса и хармонираха със студеното и снежно зимно настроение.

Своето удовлетворение и пролетни надежди за новата поетична вълна от млади творци изрази Николай Ненов. И както винаги, "черешката на тортата" бе последното и най-ново стихотворение на Светла Дамяновска, което промени приятно тоналността на литературното четене и предизвика още една малка творческа дискусия.

В края на творческата вечер пристигна и премръзналата по пероните на България Надежда Нинова, за да представи своите стихове за пролетта.

Така на фона на развихрилата се късна мартенска зима творците от Литературен клуб "Христо Ботев" предизвикаха завръщането на скитницата пролет, уверени, че с искреността и емоционалността на стиховете си, чудото на възраждащата се природа ще споходи и Града край Искъра.

Следващата сбирка ще бъде на 12 април и е посветена на поезията хайку.