Системата ще анализира скоростта на въвежданите от клиентите данни и наличието на граматически грешки при подаване на заявка. Също така технологията ще обръща внимание на мястото, от което трябва да бъде взет пасажера, както и времето (ако е през нощта шансовете той да е употребил алкохол са по-големи). Всички данни ще бъдат сравнявани с получената по-рано информация за клиента, а изкуственият интелект ще оценява неговото състояние и ще предупреждава шофьора.

Компанията регистрира в съответното патентно ведомство и друга технология, която трябва да помага на пътниците по-лесно да понасят пътуването. Целта е на пасажерите да не им се вие свят по време на движение. Системата ще бъде използвана при бъдещите безпилотни транспортни средства, в които возещият се няма да има контрол над автомобила.

Новата технология използва специални светлинни индикатори и дисплеи, които предупреждават пътниците за предстоящо ускорение, спиране или остри завои по предварително зададения маршрут. Предвидена е и разработката на специални кресла, вибриращи при спиране и накланящи се в завой. Ще бъде внедрена и специална система за подаване на въздух в лицата и други части от тялото на возещите се в колата.