Каменоделното училище в Кунино и тази година взе участие в международния фестивал на занаятите и изкуствата във Варна. Представители на училището бяха Филип Филипов и Румен Барфончовски, ученици 11 клас и учителят Петър Трифонов. Те работиха на открито и демонстрираха завидни умения в каменоделството. Филип Филипов взе първа награда в конкурса за млади автори в раздел „Скулптура”. Той се класира втори в раздел "Уникати" за автори - професионалисти!

Съчетаващ в себе си традициите и съвремието в изкуството, Международният Панаир на занаятите и изкуствата „Булгарика“, е място за изява на едни от най-добрите автори в областта на изящното и приложно изкуство, художествените занаяти, музиката.

Демонстрациите на авторските умения дават възможност на посетителите да наблюдават на живо създаването на уникални творби. За своята 20-годишна история, Международният панаир на занаятите и изкуствата се превърна в едно от най-атрактивните и очаквани културни събития за Варна и нейните гости. Там достойно показаха своите творчески умения и представителите на каменоделците от училището в село Кунино.