Обучението и сертификациите са част от дейностите по проекта "Microsoft YouthSpark-Кариера в ИТ" (CareerIT). Глобалната инициатива "Microsoft YouthSpark" стартира в световен мащаб през 2013 г., като си постави за цел да се създадат възможности за 300 млн. младежи в над 100 страни за образование, заетост и предприемачество. Програмата на компанията включва редица инициативи - „Imagine Cup”, „Innovate for Good”, „Skype в класната стая”, „BizSpark”, „Office365 for EDU”, „DreamSpark”, „DigiGirlz”, „Партньори в познанието” и др.

Партньор по тази програма в България е Сдружението на завършилите Стопанския факултет на Софийския университет "Св. Климент Охридски" (FEBA Alumni), което инициира редица проекти с основна цел да помогне младите хора да се справят с предизвикателствата на пазара на труда, като им осигури възможности за образование, заетост и предприемачество.

Само през миналата година по проекта "Кариера в ИТ" са организирани кариерни срещи с над 20 000 ученици от повече от 60 училища у нас. В кампанията се включиха 15 преподаватели от Софийския университет и 20 активни членове от Алумни клуб, които са успешни и реализирани професионалисти, предимно предприемачи или управляващи директори на големи български фирми или офиси на мултинационални компании. Те са се ангажирали лично в програмата за кариерно консултиране и менторство.