Срещата и разговорът с младия учен бе истинско космическо преживяване за малките любопитковци. Докосването до неговия свят е като докосване до друга планета, като откриване на нова непозната космическа пътека. С изключително голям интерес децата слушаха разказа му за срещата и познанството с последния човек, стъпил на Луната.

Новите приятели на учениците от ОУ "Св. св.Кирил и Методий" също изразиха своето удовлетворение от срещата с децата на Мездра:

"Привет, мили родители и вие, наши приятели,

Днес се чувстваме изключително горди и удовлетворени, защото в София ни гостуваха от училище чак от Мездра, за да научат повече за вълшебните тайни на Космоса!

Децата се потопиха в уютния ни космически кораб и потеглихме на далечно пътешествие. Всички деца получиха астронавтски наръчници, снимаха се с астронавтски скафандри и накрая дори успяхме да ги вдъхновим да използват телефоните си за космически цели и да евентуално, с много учене, след 10-ина години да станат космически инженери и/или астронавти!

За нас беше изключително удоволствие да се запознаем с децата и преподавателския екип от Мездра, който полага достойни усилия те да разполагат с най-доброто образование налице!"