"В часовете по проекта бяха използвани продукти като спанак, киноа, авокадо, скариди и други по-малко познати на младите хора храни, които се оказаха вкусни за тях, макар в началото да отказваха да ги опитват, поясни Христинка Минова. Учениците разбраха, че консумирането на готова храна и опаковани продукти - чипс, солети, вафли и пр., успешно може да бъде заменено с един плод или зеленчук, или с домашно приготвен сандвич от пълнозърнест хляб, извара и маслини. Отказването само от един вреден навик би донесло огромна полза за организма, подчерта инж. Минова. Ето защо трябва да научим децата си да се хранят с домашно приготвена храна и да използват много плодове и зеленчуци, да намалят употребата на енергийни напитки и да ги заменят с вода.”

По време на заключителното занятие членовете на Клуб "Вкусно, здравословно и красиво“ представиха мултимедийна презентация, с която популяризираха ползите от здравословното хранене.

Останалите клубове по интереси в Професионална гимназия "Алеко Константинов” - Мездра ще финализират изпълнението на проекта "Твоят час" в края на този месец.