Петото национално средношколско състезание „Енергетиката и ние” се проведе в дистанционна форма преди броени дни. Темата на събитието беше „ПРИНОСЪТ НА БЪЛГАРИЯ ЗА ЕВРОПЕЙСКИЯ ЗЕЛЕН ПАКТ“. Организатори са Технически университет – Варна, Община Варна и РУО – Варна.

Представените проекти бяха на теми: „ Управление и програмиране на роботи“ и „Управление на автономна енергийна система“. Учениците се състезаваха в пет секции от 10 участника с презентации, проекти, есета и др., които се оценяваха от компетентно жури – преподаватели в ТУ Варна. Възпитаниците на ПГЯЕ се класираха и заеха трето място в съответната секция в Националното състезание „Енергетиката и ние“.

В състезанието взеха участие ученици от VI до XII клас, като формите за участие бяха есе, презентация на портфолио, макет, образователен модул или кратък филм. За всички участници бяха предвидени награди и възможност приоритетно да бъдат приети за студенти по определени специалности на Технически университет – Варна за учебната 2021/2022 година.


Източник:kozloduy-bg.info