© Цветелина Стоянова

Възпитаниците от 11 „а“ и 12 „а“ клас - профил „Електрона търговия“, с ръководител по Програмиране Цветелина Стоянова, имаха шанса да се запознаят с лекторите Цветелин Дилов и Иво Николов, който успешно е завършил Java Full Stack програма в СофтУни, а в момента работи като Regular Java Full Stack Developer.

Те изнесоха мотивираща лекция за важността на програмирането и обещаващото бъдеще на професията Програмист. Разказаха за личния си опит, показа техни проекти и дадоха ценни съвети на бъдещите „програмисти“.

„Лекцията завърши с една много хубава мисъл на Стив Джобс, а именно „Всеки трябва да се научи как да програмира, защото това учи хората да мислят“, разказа учителят Цветелина Стоянова.

© Цветелина Стоянова

„Аз, програмистът“ е инициатива на СофтУни, осъществена с подкрепата на Microsoft България, която има за цел да запознае повече млади хора със света на програмирането и да ги привлече да се превърнат в ценна част от него. Достигнала към момента до повече от 4000 потенциални бъдещи програмисти.

В инициативата, която обхваща ученици от осми клас нагоре в цялата страна, могат да участват всички учебни заведения. В нея могат да се включат и хора със същата професия, които биха искали да бъдат доброволци в мисията да вдъхновяват младите хора.

И в двата случая можете да се свържете с тях на имейл silvia@softuni.bg.