Ученици от най-голямото врачанско училище - СОУ "Христо Ботев“, гостуваха в Народното събрание. Посещението бе осъществено по покана на народния представител от ВМРО Красимир Богданов, който е дългогодишен учител в това учебно заведение.

Групата от 47 младежи и техни ръководители се запозна с историята и дейността на Народното събрание. Въпреки че в този ден не се провеждаха заседания, специално заради учениците бяха пуснати прожекторите и озвучителната система в пленарната зала, с което посетителите почувстваха истинската атмосфера на българския парламент.

Красимир Богданов припомни, че от тази трибуна навремето са се изказвали оратори като Стефан Стамболов, Захари Стоянов, Петко Каравелов и други. Произнасяли са своите тронни слова трима български монарси. Вземани са съдбоносни за България решения - за обявяване на войни, сключване на договори, промяна на формата на държавно управления.

"Черна страница” в историята на българския парламент, припомни Богданов, е снемането от трибуната на видни депутати през есента на 1944 г., които са предадени на т. нар. Народен съд и след това екзекутирани.

В заключение депутатът от ВМРО подчерта, че най-важното за един народен представител е да спазва обещанията, които е дал пред избирателите си.