Директорът на учебното заведение – Антоанета Сиракова благодари на учениците за положените усилия през годината и връчи плакет на кмета Калин Каменов, който е и председател на Инициативния комитет за честването на 110-та годишнина от създаването на НУ „Св. Софроний Врачански“.

В рамките на церемонията Антоанета Сиракова награди с плакет и Негово Високопреосвещенство Врачански митрополит Григорий, който пожела на децата да продължават да трупат знания и да не се отказват пред трудностите. Отличия получиха и останалите членове на Инициативния комитет.

Програмата ще продължи с връчване на грамоти на четвъртокласниците, които в тази година са 108, а 51 от тях са отличници. В юбилейното тържество ще бъдат отличени и 11 учители, а четвъртокласничката – Никол Илиева ще получи Плакет на училището и вписване на „Стената на звездите“ за постигнатите високи резултати и призови места в състезания и олимпиади.

Учебната 2018/2019 година успешно завършват 400 ученици. На събитието присъстваха още: членове на училищното настоятелство, родители и общественици.