Кандидатстване и участие

От желаещите не се изискват предварителни познания по програмиране. Необходимо е да кандидатстват онлайн и да се явят на входен тест. Кандидатстването е отворено за 8 от школите, които са с фокус начинаещи. Другите две групи са за напреднали и продължават обученията си от миналата учебна година.

Интерактивните обучения развиват логическото мислене и креативността на учениците, техните умения за решаване на проблеми и дигитални компетенции. Те се водят от опитни преподаватели и специалисти по утвърдена методология и формат, съобразени с възрастта на участниците. След успешно завършване учениците получават сертификат от Училищна

Телерик Академия, а през следващата учебна година могат да продължат обучението си в по- високо ниво или друга програма.

Обучения за 4-7 клас

Алгоритмично програмиране – учениците усвояват основополагащи знания по програмиране, развиват логическото си мислене и се подготвят за състезания по информатика.

Разработка на игри – децата се научават да програмират, докато създават компютърни игри и преминават от консуматори на технологиите в техни създатели.

Дигитални науки – учениците разбират какво стои зад новите технологии и как да ги управляват. Разбират дали програмирането е за тях и научават как безопасно и отговорно да използват интернет.

Обучения за 8-12 клас

Обученията са с практическа насоченост и подпомагат кариерната ориентация на учениците и тяхната последваща професионална реализация.

Дигитални науки – гимназистите научават кои са професиите на бъдещето и как да се реализират в тях. Опознават най-новите технологии: роботика, изкуствен интелект, 3D принтери и виртуална реалност и научават как да учат по-бързо и ефективно.

Разработка на игри - участниците се запознават с едни от най-използваните технологии в света:HTML, CSS и JavaScript. Научават как сами да създават интерактивни компютърни игри и решават технологични проблеми.

Повече информация за програмите може да бъде намерена на сайта на Училищна Телерик Академия.