Тържествено и с грейнали лица, красивите въодушевени абитуриенти влязоха в двора на училището за последен път, като негови възпитаници. Емоциите от раздялата и сбогуването с детството, и безгрижните ученически години, напълниха очите на всички със сълзи.

Зрелостниците бяха подготвили специално слово за своите преподаватели, което бе малко шеговито, с голямо възхищение и нотка тъга. Те изказаха голямата си благодарност и признателност към тях, за годините на обучение и търпение.

За своето усърдие и постоянство, шестима от абитуриентите и доброволци към Клуб „БМЧК-Зверино“, бяха наградени със званието „Млад отличник на Българския червен кръст“.

Те получиха и специален подарък от Петя Илиева и децата от Клуб „БМЧК-Зверино“, а най-малката доброволка Данита Павлова поздрави завършващите с песента на Лили Иванова – „Детелини“, за да им носи късмет занапред.

Прощаването с училището, преподавателите и приятелите продължи дълго, но всички си обещаха, че където и да ги отведе животът, винаги ще носят класа, спомените и училището в сърцето си.

Всички присъстващи пожелаха на младите хора на добър час и успешно изкачване по стълбата на живота, която да ги отведе към щастието.