Стотици врачани реагираха на публикуваният текст от кмета и споделиха свои мнения. Според едни града винаги е имал богато културно историческо наследство. Разбира се че тази находка би могла да се превърне в атракция, ако се пипне от хора от бранша, а такива във Враца не липсват. Други бяха категорични, че трябва да преценят специалистите и да се произнесат дали герана е с някаква историческа стойност.

Вижте още какво споделиха врачани:

„Там имаше много стара къща, точно на мястото на паркинга. Явно това е кладенеца на същата тази къща. Може би подобен въпрос са си задавали и някогашните управляващи, и са решили да го консервират вместо да го запълнят и унищожат.”

"Ако се обезопаси, функционира и превърне в атракция, това може да стане единственият кладенец от по-стари времена в центъра на голям град! Всеки турист би хвърлил в него паричка, например".

„Интересно, ако има някаква архологическа стойност, да, но да се произнесат специалистите, да се потърси връзка с периода в който е ползван!”

„Първо нека се обследва, дали има някаква историческа връзка, вода има ли все още, в чий дом е бил и тогава да се прецени! А, така представен като "един зейнал случайно геран" /дупка/ насред центъра... Не зная доколко ще привлича внимание и " туристи".

Имаше и шега, според която в дупката е добре да се пускат непослушковци, като скандално известният Роки, които ограбва деца. Какво ще се случи с герана, със сигурност ще преценят специалистите. Към момента „находката” е обградена с предпазни метални решетки.