"През изминалите няколко дни успяхме да оборудваме универсалната машина "Унимог" с храсторез и косачки, с които ще можем да косим около пътищата и същевременно да почистваме скатовете от храсти. Целта ни е с помощта на машината да подобрим видимостта по пътищата, което ще доведе до намаляване на предпоставките за пътно-транспортни произшествия и подобряване на условията за пътуване на всички граждани, ползващи тези пътища. Надяваме се, че с новата техника и високата квалификация на водача, който я управлява, ще можем да се справим още по-добре и ще продължим да работим за гражданите на община Мездра“, каза по този повод Владимир Стоянов, организатор автотранспорт в ОбП "Чистота".

Кметът Генади Събков лично наблюдава експлоатацията на новото оборудване. Той бе впечатлен от отличната работа и порасналите възможностите на ОбП „Чистота“. След доставката на дробилната машина, технологията на почистване на крайпътните храсти и клони ще бъде обезпечена на 100% с нужната техника. Ще се спести много труд и време, а пътищата и улиците ни ще изглеждат видимо по-добре.

Владимир Стоянов благодари на Събков за подкрепата на Общината през последните две години, през които са закупени две сметоизвозни машини, многофункционалната машина "Унимог“, вишка, багер и двураменен контейнеровоз. Контейнеровозът също е многофункционален и в момента се използва за миене на улиците в града. Възстановена е употребата и на самосвал, който с години е стоял неизползван в двора на предприятието.