Със знамена, транспаранти и химна на отбора, привържениците на „Левски“ в железничарския град се обединиха от идеята да подкрепят своите любимци и да заявят, че „Левски“ е кауза, „Левски“ е религия, „Левски“ е съдба...

Инициатор и организатор на събитието бе Милен Кръстев и десетки верни привърженици, които показаха, че името на Апостола е свещено, и за него трябва да посветиш себе си.

Точно в 19:14 часа феновете запалиха факлите и съпровождани от полицейски ескорт се отправиха към бюст-паметника на Васил Левски в центъра на града, където поднесоха венец и отдадоха дължимата почит и на патрона на отбора, и на вярата, че Левски е безсмъртен.

Водачът на агитката Милен Кръстев заяви, че на 18 юли, рожденият ден на Апостола на свободата, официално ще бъде учреден фен клуб „Левски“ – Мездра.

Във връзка с тежкото финансово състояние на клуба, местните левскари обявиха, че до този момент са събрани 212 лв, които ще бъдата преведени на сметката на клуба, и очакват да бъдат направени още дарения. Защото името и историята на клуба заслужават и задължават всеки, зовящ се българин, да стане част от съдбата на тези, които години наред са ни карали да се гордеем, че сме българи.