Собствените приходи, реализирани от второстепенни разпоредители с делегирани бюджети, както и средствата от получени дарения са 91,28 % от предвидените в годишния план приход. Приходите от местни дейности към 31.12.2019 г. са в размер на 2 234 619 лв. Изпълнението на данъчните приходи за четвъртото тримесечие е 86,89 % от годишния план, а на неданъчните приходи - 84,90 % от плана за годината.

В разходната част за държавни дейности в образованието са разходвани 2 301 620 лв. В тази функция влиза издръжката на три училища, детска градина и яслена група, както и за извънкласни дейности. Почети 90% от плануваното са разходите в социалната сфера. В жилищното строителство, БКС и опазване на околното среда община Белоградчик е изразходвала 1 613 614 лв. Парите са вложени за дейности като водоснабдяване и канализация, осветление на улици и площади, дейности по жилищно строителство, озеленяване и чистота. Като цяло се отчита, че изпълнението на бюджета на Община Белоградчик към 31.12.2019 г. е 88,06% спрямо планувания годишен размер. Ниският процент е в резултат на неизпълнение на данъчните и неданъчните общински приходи. Всичко това се дължи на сезонния характер на приходите от туристическите обекти, които заемат значителен дял от плануваните приходи на общината, липсата на пазар за нефинансови активи, нередовни плащания на такси в Дирекция "Социално подпомагане" и детската градина, породени от ниските доходи на населението. Всичко това от своя страна води до неритмичност в обслужването на поетите ангажименти и текущите разходи и нарастване на сумите на просрочените задължения.

Кметът Борис Николов коментира, че през миналата година общината е имала рекорд при местните приходи от около 2 500 000 лв. в сравнение с предходните 10 години. Това се дължи на туристическия поток и добрите приходи от дърводобив. В тази връзка той направи сравнение с настоящето финансово положение в общината, което поради пандемията и ограничителните мерки, е в пъти по зле. Туристите драстично са намалели, а в дърводобива има отлив на кандидати, въпреки проведените няколко търга. Въпреки това кметът е оптимист, че общината ще успее да се справи и през тази година