Специално за състезанието 1150-метровата писта бешее уширена с нови скокове и наклони за отводняване. Направени бяха и доста промени по инфраструктурата. Така трасето стана още по-атрактивно и предполага тук да се провеждат едни от най-вълнуващите състезания по мотокрос в страната. Изключително привлекателна е и гледката към природните забележителности в района.

Състезанието се проведе в два манша. Многото любители на високите скорости в продължение на 4 часа се наслаждаваха на майсторските умения на състезателите, както и екстремни преживявания. Сред най-добре представилите се бяха състезателите от клубовете на Пловдив, Габрово, Кнежа и Айтос.

Кметът на община Белоградчик Борис Николов връчи награди на победителите в отделните класове. След двата оспорвани манша в професионалния клас МХ1 начело застана Томислав Тонев, а в клас МХ3-250 победи Людмил Александров. Най-добре представилите се в класовете МХ3-450 и ветерани бяха Николай Колев и Никола Панайотов.

При закриването на състезанието кметът на Белоградчик благодари на състезателите и всички, помогнали за неговата организация. Той пожела да има повече такива ентусиасти, защото от следващата година, традиционният мотокрос ще се организира от Българската федерация по мотоциклетизъм и ще носи точки за крайното класиране за годината.