В надпреварата могат да се квлючат всички класове от основните училища и гимназиите в община Берковица. За целта е необходимо всеки желаещ клас да направи снимки на своите прояви и инициативи, свързани с отбелязването на Деня на розовата фланелка. В конкурса няма ограничения - допустимо е да се участва с розови дрехи, постери, табла, кътове, класни стаи, балони, цветя, панделки и др. розова украса.

За всяко училище ще бъде определен победител, който ще получи розова торта. "Най-розовият клас" ще получи и голямата награда в конкурса - билети за следващото театрално представление в НЧ "Иван Вазов 1872" - Берковица.

Критериите, по които ще се класират победителите, са преобладаващ розов цвят на снимките, както и наличието на оригинално послание, посветено на деня за борба с тормоза в училище. Победителите ще бъдат излъчени от специално сформирана за конкурса комисия с председател Радослав Найденов - заместник-кмет на Община Берковица.

Фотографиите могат се изпращат на e-mail: goranova.f@berkovitsa.com с изрично посочени данни за участника: ъчилище, клас, класен ръководител и телефон за връзка. Крайният срок за участие е 17.00 часа на 27 февруари 2019 г.

Допълнителна информация: тел: 0953/ 96013, 0882 909 506 - Филонка Горанова, секретар на МКБППМН, както и на място в Община Берковица, ет.1, стая 117.

Източник: berkovitsa.bg