В Художествената галерия на Читалище „Цани Иванов 1907" в Борован Галя Белинска представи посмъртно книгата на Борислав Белински „Как се става рицар”. Така тя сбъдна една мечта на рано отишлия си син. Авторът не доживя да види книга си издадена, замина си само на 20.

Фентъзи романът „Как се става рицар” не е класическа приказка за борбата между доброто и злото. Той описва естествения стремеж на всеки човек да докаже способностите си в обществото, в което живее. За един млад мъж в средновековието няма по-голяма чест от тази, да стане рицар. За целта не е достатъчно да си изкусен боец. Освен храброст в битките, истинският рицар трябва да е и милосърден, за което главния герой Ричард не може да представи доказателства.

Заради коварството на вещицата Морана, той се забърква в куп неприятности и приключения, намира нови приятели, печели битки, среща се с различни приказни герои - джуджета, тролове, зигове и други странни същества, вълшебни пръстени, медальони и с невероятния си говорещ меч Скрийм. Изпълнил всички условия, решава да се отърве от влиянието на Морана, но нещастно стечение на обстоятелствата слага край на живота и на двамата.

И се сбъдва проклятието на вещицата - всеки собственик на меча след смъртта си да се превръща в яркочервен рубин на ефеса му. Обаче историята не свършва до тук. Авторът проследява пътя на меча от планината Хеброс с наследниците на богомилите през Италия и Франция, чак до нашите дни, за да си зададем въпроса: Рицар на злото, или Рицар на справедливостта? А мечът с рубини наистина съществува…

Романът е написан занимателно, с много чувство за хумор и учудващо богато творческо въображение на младия, 18-годишен автор Борислав Белински. Гости на събитието бяха жители на Борован, самодейци от читалището, ученици, учители и Борис Врачовски, общественик от Враца.