Идеята на заниманието бе да се включат колкото се може повече деца заедно с техните родители не само за да се популяризира леката атлетика в града и общината, а и да се възроди традицията мездренската школа да открива нови бъдещи малки шампиони.

В предизвикателството на двамата топ атлети се включиха 17 подрастващи лекоатлети, които имаха възможността да усетят надпреварата с вятъра заедно с най-добрите. По думите на техния треньор Жанета Лашкова, те са избрани сред хилядите да имат възможността и привилегията да тренират и бягат с най-добрия треньор – балкански шампион, Йоло Николов, и с европейския шампион – Митко Ценов.

С много смях и настроение, в компанията на талисмана на клуба – котаракът Ориндж, малките атлети проведоха задължителната загрявка под вещото ръководство на Митко Ценов и Йоло Николов, след което застанаха на старта на последното им за сезона състезание в отделните възрастови групи.

В рамките на спортната проява се проведоха състезания за ученици от I до VI клас, разделени в три възрастови групи - момчета и момичета I-II, III-IV и V-VI клас

Изненадата бе и за родителите на малките атлети, които трябваше да се включат в щафетни игри за деца и родители, за да защитават честта на фамилията.Те де състезаваха в дисциплините: I-V клас - 40 м, скок от място и 200 м и V-VI клас - 60 м, скок от място и 400 м, а накрая- щафета „Шоколад“ - дете с родител - 30+30м.

За всички участници бяха осигурени награди шоколад, а за победителите – медали и спортен календар за класиралите се на 4-то място.

След края на състезателния ден се получиха следните резултати:

Момчета 1-2 клас - 1 място - Даниел Иванов, 2 място - Теодор Илиев и 3-то място - Боян Радев;

Момичета 1-2 клас: 1-во място Натали Недева, 2-ро място - Силвия Ценова

Момчета 3-4 клас: 1-во място - Иван Николов, 2-ро място - Даниел Валентинов Иванов

Момичета 3-4 клас: 1-во място - Елеонора Ангелова, 2-ро място - Сияна Митова и 3-то място - Деница Ценова

Момчета 5-6 клас: 1-во място - Светлин Стоянов, 2-ро място Юлиян Петков и 3-то място - Николай Нинчев

Момичета 5-6 клас - 1-во място - Мелани Венциславова

Щафета: 1-во място - Даниел Иванов и мама Петя Иванова, 2- ро място - Иван Николов и мама Елена Николова и 3-то място - Боян Радев и баба Доля Попова, 4-то място - Натали Недева и татко Иван Недев.

А за всички родители, взели участие в щафетното бягане, ще бъде изготвена здравословна програма за поддържане на спортната им форма.

Медалите бяха връчени лично от Митко Ценов и Йоло Николов.