Преди дегустацията възпитаници на Детската студия при читалището, пременени в народни носии, изнесоха рецитал, посветен на предстоящия жизнерадостен празник, а секретар-библиотекарят Милка Пухалска поздрави участниците в конкурса и гостите, уважили събитието.

Тази година в конкурса за най-добро домашно вино се включиха 13 местни производители на червени и бели вина от Реколта 2017. Представените вина оцени жури с председател Петко Котларски.

При червените вина победител стана рубиненият еликсир на Асен Асенов, който единодушно беше определен за Цар на лозята. С втора награда бе отличено виното на Станислав Серафимов, а с трета - това на Йорданка Димитрова.

В другата категория първо място зае бялото вино на Радко Василев. Призьорите в двете категории получиха грамоти и предметни награди, осигурени от организаторите. Наградите връчиха Бистра Цолова, член на Читалищното настоятелство и секретар-библиотекарят Милка Пухалска.


По случай Деня на влюбените - Св. Валентин, момичетата от Детската студия подариха на всички присъстващи валентинки. Във фоайето на читалището пък е поставена кутия за пожелания, в която всеки има възможност да отправи послание към любимия човек.