От 15:30 часа Общински детски и младежки парламент ще стартира интересни инициативи, свързани с празника на любовта – Свети Валентин. Празничната програма ще започне с дефиле и показни ритуали на кукeрска група от село Гигинци, които в 17:00 ч. ще тръгнат от ресторант „Бриза” и ще стигнат до сцената. Самодейци от Народно читалище „Заря – 1911”, с. Бутан, ще представят обичая по зарязване на лозите и ще поздравят всички жители и гости на града с кратка фолклорна програма.

Ще се проведе и традиционният вече конкурс за най-добро домашно вино и най-вкусно домашно мезе. Всички желаещи могат да се запишат за участие на място, в деня на събитието. Компетентно жури ще определи победителите. Преди да бъдат връчени специалните награди от кмета на общината, присъстващите ще почувстват красотата на българските народни танци в изпълнение на Ансамбъл „Мездра”.

Специални гости на Козлодуй за Трифон Зарезан ще са балканската звезда Амар Гиле и познатата на всички българи Емилия. Много изненади, вкусни мезета, пивки вина и народни хора ще съпътстват празника.