© Община Лом

„За първи път водя такава среща и вълнението ми е огромно. Когато стана дума, че трябва да направя нещо свързано с човек, когото аз страшно много обичам и харесвам, нямаше начин как да откажа. Ели знае, че аз отдавна я уговарям да направим представяне. Това се случи с първата нейна книга, а сега и с втората, така че аз съм щастлива!” – каза Маргарита Михайлова.

„Хляб за сънища” е сборник с разкази, стихове и послания към читателите. По-голямата част от историите в книгата са посветени на бабите, селото и хляба. Сборникът съдържа пет раздела, колкото са и етапите на месенето на традиционния хляб, в които писателката е включила различни истории, свързани с детството, любовта, вярата и спомените.

„Тази книга е посветена на моите корени, на моето детство.На моето минало, на бабите ми, на моята майка и на всичко това, което нас ни заземява, както и онова, което ни кара да разперим крилете си. Това е книга, която е побрала много емоции. Част от емоциите са вкарани в сюжети, друга част са вкарани в обръщения към вас, читателите, също и към мен, за да ми напомня от време на време за важните неща. Честно казано, няколко пъти прочетох книгата и останах доволна, а аз съм много критичен човек. Щом на мен ми беше вкусен този хляб си казах, че вероятно и за други ще бъде вкусен.” – каза Елеонора Бойчева.

Десислава Борисова и Ралица Тодорова - майка и дъщеря, художници на корицата на "Хляб за сънища" бяха гости на премиерата.Те благодариха за предоставената им възможност да се включат в създаването на художественото оформление на творбата.

Избрани откъси от книгата прочетоха авторката, 10-годишният й син Цветелин Бойчев, Десислава Любомирова, Ина Влашка, Моника Василева, а Любомир Бойчев поздрави присъстващите с изпълнение на пиано.