Това обаче не се случи след предложението на д-р Ралчовски. Той се мотивира с неяснотата във връзка с приключване на извънредното положение и невъзможност проектите да се реализират в ситуация като настоящата. Въпреки дискусията и предложенията за отлагане с месец, врачанските сенатори приеха отмяна на финансирането на проектите с 22 гласа „за”, 8 „против” и 6 „въздържал се”.

Какво ще се случи с проектите на хората за облагородяване на селата и междублоковите пространства не стана ясно. След сесията съветникът от ВМРО, Красимир Ангелов каза за MediaNews ”Това с отмяната на финансиране проектите е безумие.”

Втората новина беше добрата: Глътка въздух за търговците, използващи обекти общинска собственост. Кметът Каменов предложи фирмите и гражданите, използващи общински обекти, които са преустановили дейността си да се освободят от такси и наеми за периода на действие на противоепидемичните мерки и един месец след тяхната отмяна.

Предложено бе търговците, които не са преустановили търговска дейност и използват обекти общинска собственост, да заплащат само 50% от наема за целия период на ограничителните мерки и един месец след тяхната отмяна, а вече платените авансово наеми и такси да бъдат прехвърлени в следващите финансови периоди. Предложените допълнителни икономически мерки на кмета Калин Каменов, бяха приети с мнозинство от съветниците и така създадоха добрата новина.

Никаква новина пък, нямаше в поведението на „обичайния заподозрян” съветник от БСП - Момчил Младенов. Той остана верен на себе си в старанието да си взема думата както и когато си иска, да репликира изказващите се, да повишава тон, без да се съобразява с реда в залата и Правилника на Общинския съвет.

Кметът Каменов, не се сдържа и каза на Младенов, че ако вкъщи му позволяват такова поведение, той няма да му го позволи, тъй като е неприятно да крещи в залата и да създава напрежение. Младенов отново се провикна заявявайки, че явно въпросите му са неудобни. Съветникът от ГЕРБ, Васко Василев, бивш полицейски шеф и познат като ревностен поддръжник на реда и дисциплината заяви: Това повече не може да продължава! Ставаме за смях на целия град, който ни гледа онлайн!

Иначе на сесия, като на сесия. Имаше разисквания и дебати и решения. Имаше и шоу, защото … „The show must go on” и защо според някой да не е и в парламентарна зала.