Родената в Мездра талантлива оперна певица Илона Иванова, която вече е една от звездите на Националния музикален театър „Стефан Македонски”, разказа за MediaNews кога и как се е родила идеята за проекта "А сега накъде... Младите в музиката". Тя сподели, че не случайно е избрала родния си град за начало на концертните изяви.

„Избрах Мездра, защото тук съм родена, тук съм израснала и тук започна моето музикално израстване. За мен Мездра и Враца са еднакво важни, защото във Враца продължих своето развитие. Това, което ще представим, ще бъде интересно за всички. Жанрът на мюзикъла става все по-популярен. Към него посягат най-големите оперетни и оперни театри, както в целия свят, така и в България” - отбеляза Илона.

Заедно със своите колеги музиканти, Илона е убедена, че по този начин ще вдъхнат увереност и на много деца, които се занимават с музика да продължат да се развиват в сферата на изкуството.

Концертната програма включва откъси от 7 музикално-сценични произведения, създадени през последните десет години от съвременни български автори и композитори. Публиката ще има възможността да чуе съвременните български творби в жанра на мюзикъла и оперетата, изпълнени от младото поколение български артисти и диригенти. Под съпровода на "Симфониета" - Враца ще бъдат изпълнени откъси от "Малката Кибритопродавачка", "Малкият Принц", "Достатъчно", "Аладин", "Грозното Пате", "Рибарят и неговата душа".

В концертите ще взема участие също вокалните групи „Little Wings" и „Wings” от сдружение „Новото поколение на талантите” и ВГ„Детски свят” към Центъра за подкрепа и личностно развитие в Мездра, както и Средношколският смесен хор към Средно училище "Отец Паисий" – Враца.