Четвъртото издание на Панорама на образованието в Мездра бе открито от кмета на общината Генади Събков, който поздрави учениците и учителите за постигнатите успехи и пожела успешно реализиране на държавния план-прием за учебната 2018 / 2019 година.

Поздрав към присъстващите отправи и областният управител Малина Николова.

Във форума се включиха двете основни училища в града - “Христо Ботев“ и “Св. св. Кирил и Методий“, Средно училище “Иван Вазов“, Професионална гимназия по механизация на селското стопанство и Професионална гимназия "Алеко Константинов“ – Мездра, както и Основно училище "Васил Кънчов" , с. Моравица.

С помощта на рекламни материали и различни творчески изяви, всяко училище представи възможностите за обучение и перспективите за развитие в града, с които привлякоха интереса на младежите и родителите им.

Във връзка наскоро чествания 95-годишен юбилей на гимназиалното образование в Мездра, възпитаниците на Средно училище „Иван Вазов” представиха част от своя концерт спектакъл с рецитал за Вазов и пъстрите носии на фолклорните формации в школото.

Група ученици от профил "Организатор на интернет приложения“ и "Електронна търговия" и профил "Чуждоезиков" поднесоха на стотиците зрители и участници интересно изпълнение на Вазовата ода „Опълченците на Шипка” на четири езика – български, английски, руски и испански.

Традиционно богата с кулинарни вкусотии бе отрупан щанда на Професионална гимназия "Алеко Константинов“, както и атрактивното изпълнение на мажоретния състав на училището.

Акцент бе представянето на новите профили в Професионална гимназия по механизация на селското стопанство, с които се поставя началото на дуалното обучение.

Кметът Генади Събков посети щандовете на участниците в Панорама на образованието, на които всяко учебно заведение бе представило своите постижения, купи, медали и грамоти.