В „Панорама на образованието 2022” се включиха всички основни и средни учебни заведения в общината, но за съжаление, никой от тези, за които бе предназначен информационният форум – седмокласниците, не присъстваха, с изключение наОУ „Васил Кънчов“ - с. Моравица.

С помощта на рекламни материали, сувенири и презентации, на специално обособените щандове всяко училище представи възможностите и условията за обучение, които предлагат, материално-техническата база, новостите в учебните програми, паралелките и специалностите, в които ще бъде осъществен прием през учебната 2022/2023 г. и

Както винаги щандът на ПГ „Алеко Константинов” бе най-атрактивен. Всеки посетител получи оригинален подарък – специално приготвена бисквита с лика на Щастливеца – патронът на гимназията.

Илияна Александрова, мл. експерт "Образование и социални дейности" в Община Мездра, представи визитките на учебните заведения на територията на общината, а заместник-кметът по "Икономическо развитие, социални и хуманитарни дейности" - Нели Минева, благодари на Регионално управление на образованието - Враца за доброто партньорство и методическа подкрепа. Тя пожела на родителите и учениците да направят своя информиран избор и всеки ученик да намери своето любимо училище в община Мездра.

Гост на традиционния образователен форум бе началникът на Регионално управление на образованието (РУО) - Враца Лорета Колева.

Поздрав към всички присъстващи отправиха Вокална група "Детски свят" с художествен ръководител Анета Петкова и мажоретният състав при Център за подкрепа за личностно развитие с ръководител Христина Стоянова, както и танцов състав при СУ „Иван Вазов”