Кметовете и кметските наместници не останаха без забележки от страна на Аспарухов. Той напомни, че кофите за смет са общинска собственост, която не може да бъде присвоявана от определени домакинства, затруднявайки извозването от ОбП „Чистота”.

Градоначалникът информира местните управници, че в следващите дни в населените места ще мине комисия относно новата схема за разположение на контейнерите. Той подчерта, че иска всеки кмет или кметски наместник да посочи на кои улици ще бъдат поставени единични кофи за смет и къде ще се позиционират новите – тип „бобър”, които побират отпадъците на десет домакинства.

„За нас най-важно е селото да е обслужено и да има достатъчно съдове за сметопочистване”, заяви Иван Аспарухов.

Местните управници претърпяха критика и относно назначаването на работа на хора, записани в „Бюрото по труда”. Повод тази тема да бъде обсъждана е фактът, че част от хората, назначени на работа по селата, не изпълняват качествено задълженията си.

„Да назначим хора на работа, които да не вършат нищо, няма да стане тази работа”, категорично заяви кметът и помоли своите колеги хората, които са посочени за работа и не я вършат – да бъдат отстранени и да се даде шанс на други, нуждаещи се и желаещи да работят.


Относно проектите по ПУДООС (Предприятие за управление на дейностите по опазване на околната среда) Аспарухов изтъкна, че няма да се дават допълнителни средства, за да се заплаща нещо, което не е вписано в програмата. Той заръча на кметовете и кметските наместници до края на годината проектите по ПУДООС и „Малки местни инициативи” да бъдат довършени.