Гражданска инициатива е подета от собствениците на закусвалня "Край реката”, която се намира на най-натовареното кръстовище на входа на Мездра, а в пазарния ден четвъртък е невъзможно дори разминаването на хората.

Собственичката на заведението Илиана Елезова заяви пред MediaNews, че от днес официално е открита подписката и прикани гражданите да подкрепят апела за вземане на спешни мерки за решаването на водния проблем в града. Тя заяви, че ще настояват пред Общинската администрация да се търсят варианти за решение - било чрез кандидатстване с проекти, било със средства от бюджета.

Като пример Илиана посочи бързата реакция преди около месец, когато само за ден бяха подменени 30 метра водопровод на улица "Паисий", на която в рамките на два дни станаха три аварии почти на едно и също място.

"Смятам, че ВиК-а дружеството трябва да вземе мерки, тъй като плащаме 3.20 лв. за кубик вода, а качеството на услугата е 0. Все пак живеем в XXI век”, заяви Елезова.

Илиана допълни, че са подготвени 10 папки със съдържанието на исканията и ще бъдат поставени на 10 различни места в града, които ще бъдат обявени допълнително, за да могат повече хора да изявят своята гражданска позиция.

От днес подписката тръгна в закусвалня "Край реката".