Паралелно се извършва косене на тревните площи на територията на града като част от дейностите по поддържане на общинските зелени терени. Косенето започна от градския парк, след което ще обхване пешеходните алеи, градинки, междублокови пространства и прилежащи територии към обществените сгради.

Предстои да бъдат подрязани клоните на дърветата и премахната изсъхналата растителност. Планира се също засаждане на цветя, дръвчета и храсти, с цел подобряване облика на града.

Продължава и поетапната дезинфекция на най-натоварените улици, пешеходните зони, паркинги и други обществени места като превантивна мярка срещу разпространението на COVID-19. Във връзка с предстоящия голям християнски празник Възкресение Христово, до края на работната седмица ще бъде обработен с дезинфектанти енорийският храм "Св. Георги" и пространствата около него.

От общинската екологична инспекция напомнят, че съгласно чл. 24 от Наредба №1 за поддържане и опазване на обществения ред на територията на община Мездра, поддържането в приветлив и естетичен вид на имотите и на прилежащите им територии (включително тротоарните платна), е задължение на собствениците на самите имоти и на живеещите в сгради в режим на етажна собственост.

Отпадъци, събрани от почистването на градини и частни имоти, могат да бъдат извозени от ОбП "Чистота" по предварителна заявка от граждани на тел. 0885 69 55 04 и 0910/ 9 21 02 - Оперативен дежурен в Община Мездра.