Специално време за срещи и споделяне на добри истории с предприемачески потенциал ще бъде Базарът на социалните предприятия „Малкото е Много – Монтана“ – Пазарувай с кауза, които ще омаят със своите пъстри и интересни продукти – малки кукли, кокетни бижута, бурканчета с мед, сладко и лютеница, ръчно изрисувани или изплетени сувенири … и още стотици малки неща, които струват Много! Но не в пари, а в добра енергия, старание и отдаденост. Работилничките с демонстрации на различни занаяти и творчески занимания по време на Базара ще бъдат мястото, където децата и техните родители ще могат да творят и да се забавляват заедно.

В деня на събитието социалните предприемачи ще могат да повишат своя капацитет с нови знания и умения, които ще получат по време на специална обучителна програма.

Датата на Фестивала също не е случайна - 6 април е Международният ден спорта за развитие и мир, който ще отбележим с най-разнообразни и забавни спортни активности и специален „Предприемачески маратон“ – Бягай с кауза, в подкрепа на каузите на социалните предприятия, чиято социално добавена стойност допринася за развитието на цялото ни обществено и мира сред хората.

И както традицията повелява - музиката ще бъде неизменна част от празничната атмосфера на Фестивала. Духова музика и жизнерадостни ритми ще се извисят във фестивалната вечер с концерт, посветен на социалните предприятия и техните каузи.

Бъдете с нас на 6 април на Фестивала на социалните предприятия Монтана 2019 и пазарувайте, спортувайте и се забавлявайте с кауза!

Фестивалът на социалните предприятия Монтана 2019 се реализира от Община Монтана в партньорство със сдружение „Закрилници“ и Български център за нестопанско право и с подкрепата на УНИЦЕФ България.