Непредубеденият читател ще се докоснете до четиво, което отразява историите от времената на бума на полиграфическите услуги, както и „много бележки за политиката, икономиката и културата от времето на прехода. Кой търгува с първите компютри, как се появяват "Ромайорките", кога навлизат мобилните телефони, как се става милионер за един ден”. Този своеобразен дневник ще открехне вратата във времето и ще помогне на читателя да разбере как е създадено едно от първите частни полиграфически дружества.

Паралелно с това ще разбулим мистерията „Дух“, израза на едно приятелство или „свидетелството за животворния обмен на идеи между два духа, които смъртта не може да прекъсне“.

Асен Асенов е роден през 1956г. в София. През 1979 г. завършва УНСС - София.

През 2004 г. излиза първата му книга - стихосбирката „Дом на паметта“. Автор е на романа фентъзи в два тома „Принцът на вълшебните сънища“ (2013). През 2015 г. излиза стихосбирката „Да бъдеш - или не" със стихотворения от Асен Асенов и Сергей Литвиненко. Следват сборникът с разкази „Пробуждане“ и новелата „Дух“ (в памет на Сергей Литвиненко).

Асен Асенов е член на Съюза на българските писатели.