Общо 13 са деца в разновъзрастова група, от 2 до 6 години, които са ще посещават градината. Очаква се още три деца да бъдат записани до края на месеца.

Директорът на ДГ „Роза“ Габриела Стойчева благодари на всички, които са участвали в дейностите по обновяването ѝ, и днес са тук, за да уважат празника.

Кметът на Моравица Росен Ценов, заяви, че ще се стреми и ще продължава да създава още по-добри условия за децата в селото. Имаме базата и условията, които са на ниво с другите градини в община Мездра. Приканвам родителите да запишат децата си тук и да се доверят на персонала, каза кметът на Моравица Росен Ценов.

Тържествен водосвет за здраве и благополучие на децата и обновеното детско заведение бе отслужен от енорийския свещеник отец Дилян Иванов.

Малчуганите получиха подаръци от кмета на селото и от директорите на детските градини „Детелина“ и „Слънчице“ в град Мездра.

Официални гости на събитието бяха кметът на Мездра Иван Аспарухов, заместник-кметът Нели Минева и Елена Нанова, началник отдел „Образование, социални дейности и здравеопазване“ в Община Мездра.

Ремонтните дейности обхващат част от сградата на детското заведение - занималнята, спалното помещение, здравния кабинет, съблекалните, кухненския склад и други спомагателни помещения.

В детската градина работят две учителки и един помощник-възпитател, които се грижат за обучението на децата.

Такъв цялостен ремонт се прави за пръв път от построяването на сградата, изпълнен от служителите на Общинско предприятие „Чистота“, както и доброволци от град Мездра и селото Моравица.