Секретарят на Областната управа Мариана Каменова уточни, че броят на получените бюлетини е 183 000. Каменова съобщи, че днес са получени и изборните книжа и всеки момент се очакват да бъдат получени и изборните списъци. Всичко, което е необходимо относно осигуряването на избирателните секции още днес ще бъде налично в Областната администрация.

Това са така наречените централизирани доставки, които осигурява администрацията на Министерския съвет съвместно с ЦИК., обясни Мариана Каменова и подчерта, че това което Областната управа е имала като ангажимент, като осигуряване на другите материали /пликове за печатите на СИК, чували за бюлетини и за отрязъци, методическите указания/ всичко това вече е разпределено и предадено в общинските администрации. Допълнително в момента в процес на печат е само таблото с имената на кандидатите за народни представители и утвърдената с решение на РИК бланка-чернова за нашия избирателен район, обясни Каменова и беше категорична, че до утре всичко ще бъде готово и раздадено на общините от областта.

Момчил Младенов обясни, че утре Консултативният съвет за сигурност ще заседава в разширен формат. Освен представители на полицията, ДАНС, прокуратура, НАП, Окръжен съд, ще има и представители на РИК, Информационно обслужване, ГРАО, както и директорът на училище „Отец Паисий” в което ще бъде изчислителният пункт. Младенов не пропусна да отправи благодарност към Община Враца, откъдето са изпълнили коректно разпореждането за осветяване около сградата и двора на училището.

Младенов съобщи, че на сайта на Областната администрация на този етап не са получени сигнали за нарушения. Той обаче добави, че службите имат свои разработки и аналитични проучвания. С цел превенция под наблюдение са повече от 27 села в областта и около 140 лица, които са имали нарушения в предишни избори.