След като закриха официално дейностите в клубовете по интереси, възпитаниците на гимназията демонстрираха овладените знания и умения в останалите пет клуба, свързани с образователните програми.

Участниците в "Клуб за преодоляване на обучителните затруднения", с ръководител Валя Цветанова, се забавляваха с бисери от матурите по български език и литература, с което изразиха своето сериозно отношение към овладяването на уменията да се изразяват правилно.

Гимназистите от клуб "Да усъвършенстваме своя английски”, с ръководител Сашка Иванова, показаха своите знания по английски език, представяйки есето "My dream” и български поговорки в превод на звучния английски език.

Останалите клубове "Забавна математика" и "Дигиталните компетентности - необходими и забавни", с ръководител Силвия Атанасова, показаха с много хумор и ирония забавната страна на математиката.

За да направят празника си интересен, а и по-вкусен, младежите и девойките от клуб "От раклата на баба”, с ръководител инж. Христинка Минова, която бе и рожденик, бяха подготвили най-вкусните гозби, приготвяни от нашите баби и майки. Разбира се, не липсваха и атрактивните и мамещи вкуса коктейли, приготвени за случая от бъдещите бармани и ресторантьори от клуб "Барманството - атрактивно и забавно", с ръководител инж. Десислава Петкова.

За доброто настроение се погрижиха момичетата на Христина Стоянова от Клуб "Танцувай и се забавлявай", както и талантливата певица Борислава Стоименова, която изпълни любимата си песен и поздрави с нея директора на училището, рожденичката инж. Минова.

След официалното закриване на проекта, всички се отправиха към отрупаната с кулинарни изкушения трапеза, където набързо се справиха с вкусните предизвикателства на забавната математика, умело превъплътена в кулинарно изкушение.

Директорът на училището с гордост сподели една любопитна информация, че по инициатива на учителя по математика, Силвия Атанасова, учениците са разработили мини зеленчукова градина в двора, която вече дава своите плодове. На скромното пространство бяха се наредили порасналите вече домати, екзотичните подправки босилек, мащерка и традиционната българска чубрица и не на последно място, вкусни тиквички и пресен лук.