"В нашето училище проведохме редица инициативи във връзка с този ден, в който отдаваме почит на загиналите и най-вече на децата, сподели преподаватеката Лилия Петрова, председател на Комисията по безопасност на движението в учебното заведение. Предния ден беше посветен на рисунки на асфалт и рисуване на картини по темата. С това искаме да призовем всички участници в движението да бъдат по-внимателни и да пазят най-голямото богатство на България - децата”.

Кулминацията на мероприятията бе своеобразен флашмоб в двора на училището, в който се включиха учениците от I до IV клас. Децата изобразиха с телата си думата „Stop”, с която искат да кажат стоп на жертвите при катастрофи на пътя.

"Тази година у нас са загинали 33 деца при катастрофи по пътищата, каза пред учениците зам.-директорът на училището Евгени Йоловски. Неспазвайки правилата, участниците в движението на пътя са оставили празни две класни стаи. Тези класни стаи можеше да са пълни с такива весели дечица като вас, ако можехме в тази държава да спазваме правилата. Вие трябва винаги да знаете, че правилата са създадени за това – да се спазват”.

Инициативата в двора на училището завърши с минута мълчание в памет на жертвите на пътно-транспортни произшествия.