Зорге нахлул в магазина, заплашил жената, насочвайки към нея пистолет и дори произвел изстрел във въздуха. Тогава 24-годишната продавачка Силвия Йотова със завидна смелост подгонила с парцала за миене на пода наглия крадец и той хукнал навън без да вземе и стотинка от оборота за деня на бакалията. Двамата злополучни крадци успели да избягат от местопроизшествието, но бързо били спипани от дежурен екип на полицията и задържани в ареста.

Двамата обвиняеми, които са с дебели криминални досиета за кражби в региона, са се признали за виновни в извършеното от тях престъпление и са сключили споразумение с Районна прокуратура - Бяла Слатина, което съдът е одобрил.

За извършване на грабеж и незаконно държане на оръжие и боеприпаси Аспарухов е наказан с една година лишаване от свобода, изпълнението на което се отлага за срок от три години. За извършеното деяние Панчев получил единадесет месеца лишаване от свобода с изпитателен срок от три години. Определението на съда е окончателно и има характер на влязла в сила присъда.