За пръв път има повече нови случаи от София - Плевен е със 17 случая, 13 са от завод "Мизия". Засега не се планира затваряне от 14 дни на село Буковлък - защото има 4 потвърдени случая, от 5000 жители, но Мутафчийски посочи, че местният оперативен щаб може да наложи карантина - по мнението на щаба засега не се налага.
В София има 16 нови случая.

3 нови разболели се има и сред медиците - във Видин 1 лекар, две медицински сестри в други области, една от които в Бургас.

174 души са вече излекувани. 47 души вече са починали, 2 за денонощието - жена на 77 години и 49-годишен мъж в "Пирогов", като щабът няма данни за придружаващи заболявания.

Що се отнася до болница "Св. Иван Рилски" в София, в клиниката по гастроентерология са установени двама болни - лекар и пациент. Припомняме, че от отделението по хематология тръгна зараза и то сега е затворено. "Има миграция на заболяването към провинцията - пациенти, лежали в болницата, прибрали се вкъщи и установени с коронавирус", каза директорът на столичната РЗИ.

По отношение на Видин, засега няма нужда от нов медицински персонал, по думите на Мутафчийски.

Не е панацея всички да си стоим 14 дни вкъщи - снижава заболеваемостта в много голяма степен, но не я премахва, коментира началникът на Националния оперативен щаб. Той не коментира въпрос кой ще носи политическата отговорност за всички взети мерки по време на извънредното положение.