Тя участва в регионален съвет на Националното сдружение на общините в Република България, на което присъстваха кметове на общини и председатели на общински съвети от Северен централен район. Модератори на срещата бяха кметът на Велико Търново и председател на НСОРБ Даниел Панов и изпълнителният директор на сдружението Силвия Георгиева.

Зам.-министър Николова подчерта, че един от приоритетите за развитие на Северна България е разкриване потенциала на река Дунав като основен транспортен коридор. Това би довело до положителен икономически ефект чрез повишаване на туристическите посещения, подобряване на транспортната свързаност с Румъния и другите Дунавски държави, обмен на стоки и др. „Ресурсът на река Дунав е голям, но ние не се ползваме пълноценно от него“, коментира заместник-регионалният министър. „Това ще са едни от най-важните инвестиции за територията, за да се реализират цели с по-висока добавена стойност за икономическо развитие“, подчерта Николова. Тя обясни, че по отношение на Северен централен район се поставя основен фокус върху трансформация на икономиката за повишаване на стандарта на живот и преодоляване на демографската криза.

„Амбицията на правителството е в следващия програмен период Северен централен район да се превърне в бързо и устойчиво развиващ се европейски регион, интегрална част от Дунавското пространство, където младите хора виждат своето бъдеще и личностна реализация“, коментира още Николова. Три са основните приоритета за постигането на тази цел, които ще се финансират с европейски и бюджетни средства – икономически подем и трансформация, развитие на човешкия потенциал и постигане на социален растеж и устойчиво териториално развитие и свързаност