Кметът на Община Видин Огнян Ценков благодари на организаторите и участниците и изрази задоволство, че Видин отново е домакин на тази интересна проява: “Радвам се, че в нашия град се прави такава изложба, която представя всички породи кучета. Убеден съм, че тя отново ще предизвика голям интерес, както сред нашите съграждани, така и сред гостите на града, които ще имат възможност да видят много изненади и атрактивни конкурси, които организаторите са подготвили. Тази година в изложбата се включиха над 100 участници. Искам да пожелая успех на всички и нека Купата на град Видин отиде при най-достойния претендент“ – каза той.

Организаторите на националната изложба отличиха кмета на Община Видин с почетен плакет, в знак на признателност за приноса му в развитието на българската кинология и популяризация на българското овчарско куче. Аврам Петков, председател на Българския републикански киноложки съюз и съпрезидент на Световния киноложки алианс, благодари на Огнян Ценков за съдействието и подкрепата при провеждането на изложбата и изрази своето желание от следващата година тя да се превърне в международна.

По време на събитието бяха организирани конкурси за най-малко куче, за развъдна двойка и за развъдник, в който живеят 5 кучета минимум, а четириногите бяха разделени по класове. В клас „Шампионен“, в който участваха кучета, спечелили 3 първи места за 1 година, на първо място се класира кучето Арис – порода питбул със собственик Петър Петров от Видин. Купата връчи кметът на Общината Огнян Ценков.

Източник: vidin.bg