Мероприятието се осъществи в Крайдунавския парк, в близост до крепостта „Баба Вида“, и предизвика голям интерес и посещаемост. Изложбата е за всички породи кучета, както и специализирана изложба за българско овчарско куче. Тази година изложбата е под наслов „За купата на кмета на Община Видин“ и в нея се включиха клубове от редица градове в страната с над 120 участници.

Заместник-кметът Венци Пасков откри изложбата, благодари на организаторите от името на кмета Огнян Ценков и изрази задоволството си от факта, че за втора година в града се прави изложба за всички породи кучета.

Заместник-кметът отбеляза, че тя е част от поредицата атрактивни събития, непосредствено след приключването на традиционния Видински панаир. „Пожелавам на всички успех и нека „Купата на кмета на Община Видин“ отиде при най-достойния претендент“ – каза Пасков.

Той прие с благодарност плакет, връчен от президента на Българския републикански киноложки съюз, Аврам Петков, с който награждава Огнян Ценков за развитие и популяризация на българската кинология. Любен Перчински и Валентин Троянов, и двамата от Видин, също бяха надградени с плакети.

Зрителите наблюдаваха състезания в различни класове и породи кучета. Бяха проведени конкурси “Дете и куче“, като наградата отиде при малката Любов от гр. Видин с кучето Дунавия. Кучето Чара, с водач Пламен Божидаров от Монтана, спечели приза за лакомо куче.

Публиката се наслади на демонстрация за послушание, изпълнение на команди на кучета, фризби фристайл - игра с куче и танц с куче, показани от Дария Иванцова, трикратен шампион на Украйна, европейски шампион във фризби фристайл за 2016 година.

Шампион на изложбата стана кучето Горан с водач Лилия Димитрова, от клуб „Овчарско куче“ Сердика, София, която спечели „Купата на кмета на Община Видин“.



Източник: vidin.bg