Повече от 200 са търговците и производителите, заявили намерението си да участват в изложението, съобщи пред медиите Илияна Василева, началник отдел „Общинска собственост“ в Общината. От вчера започна разполагането на обектите на определените за тази цел места. Очаква се да пристигнат участници от цяла България, Сърбия и Румъния.

Посетителите и тази година ще се радват на изключително богата концертна програма и ще имат възможност да видят и слушат популярни изпълнители на поп фолк и рок музика, сред които е и сръбската легенда Лепа Брена. Участието им е осигурено с финансовата подкрепа на изложители на панаира и спонсори. В програмата през всяка от деветте вечери, от 20.00 часа на сцената ще се представят самодейни състави от читалищата в Кутово, Иново, Буковец, Дружба, Дунавци, Кошава, Сланотрън, Капитановци, Майор Узуново, Покрайна и НЧ „Славяни“ – град Видин. Началото на изявите ще постави Градският духов оркестър, а финала – духов оркестър „Дунавски ритми“, село Антимово.

Общината е създала необходимата организация, със съдействието на Областната дирекция на МВР, за гарантиране сигурността на участниците и гостите. В близост до входа за панаира ще има медицински пункт, който ще е отворен от 10.00 ч. до полунощ.
Със заповед на кмета на Общината е определено работно време за временните обекти за хранене и търговия на дребно - от 10.00 ч. до 2.00 ч., с ползване на озвучаване до 23.00 ч.; за атракционния кът с люлки, стрелбища и други увеселителни съоръжения - от 10.00 ч. до 23.00 ч., като стриктно се спазват допустимите норми на шум. Входът за панаира, както и за концертите е свободен.

Източник: vidin.bg