Преустановяват се административните и технически услуги, а заявления ще се приемат на електронната поща и ще се обработват по утвърден график след отмяна на извънредното положение. На разположение на гражданите ще бъде един авариен екип, а при необходимост ще бъде сформиран и втори.

До 29.03.2020 г. се спират планови и инвестиционни дейности. Ще се обработват само спешни и неотложни задачи, които са свързани с осигуряване на непрекъснатост на предоставяне на ВиК услуги и такива, които застрашават живота, здравето или имуществото на хората.

Със заповедта се забранява влизането на инкасаторите в домовете на потребителите, а отчитането на водомерите ще се извършва на база предходен месец или по показания, предоставени от потребителите. Инкасаторите ще имат право да посещават домовете само до входната врата, за да получат определената сума за разходваната вода.

Сметки ще се заплащат и на касите, организарни на територията на Общински пазар – Берковица, като се спазват ограниченията, предписани от здравните власти.