В това споделено пространство Виктория представя главно акварели. Пейзажите й, повлияни от руската школа, са предимно в унисон със сезона - зимни, но слънчеви. От тях струи спокойствие и умиротворение. Природата е застинала в хармония. Портрети на момичета, решени в нежна розово-виолетова гама и прозирни багри, препращат мисълта към фолклорните образи.

Грацията на женското тяло е представена чрез танцуващите фигури на балерини, към които авторката е доста привързана. А в натюрмортите й с ириси, лилиуми, макове и орхидеи се таи нежност и финес. И брезите с тънките вейки, и цветята на Виктория Михайлова са крехки и уязвими са като самата нея. Глухарчетата, скрити в дъното на залата, както и пастелните натюрморти върху цветна основа, доказват правотата на пословицата "Старата любов ръжда не хваща”.

Виктория е завършила графика във Факултета по изобразителни изкуства на Великотърновския университет, и от време на време се завръща към тази своя страст.

Птицата като образ е нещо ново в картините на Виктория. В архетипната представа птиците са символ на стремежа към свобода, на неспокойния и търсещ човешки дух, на неопитомената и неограничавана човешка воля. В картините й се забелязват кълвач, гарвани, чайки, лястовици.Те подсказват и вероятните бъдещи творчески търсения на художничката.

Тази изложба като че ли е началото на края на акварелния период за Виктория Михайлова. Очевидно тя се насочва към приложното изкуство - към декоративни композиции и рисувано стъкло. В настоящата й изложба само един есенен лист, няколко вази и чаши са изпълнени в тази техника, но авторката призна, че й предстоят творчески експерименти в тази насока.

Тя набеляза като своя бъдеща цел и абстрактната живопис. Обещаваща е една абстрактна композиция, дискретно присъстваща до входа на експозиционната зала – женски профил. Той е пленителен със своя устрем, но и с нежното перце, плуващо във въздуха и сякаш увличащо след себе си образа. То е очарователен детайл в картината.

На откриването на изложбата Виктория Михайлова беше поздравена от Александър Герасимов - директор "Хуманитарни дейности" в Община Монтана. Колеги от гилдията и приятели на изкуството й пожелаха вдъхновение и творческо неспокойствие, спорна година и безспорни постижения.