"The Frankfurt International Wine Trophy" е голямо международно състезание, което се провежда във Франкфурт, Германия. В него аматьори любители и международни експерти дегустират и преценяват вината заедно. Целта е да се вземат предвид вкусовете на потребителите при подбора.

Състезанието се провежда в историческата зала на известния Gesellschaftshaus Palmengarten, която се намира в сърцето на Франкфурт на Майн. В него почти 3000 напитки от 50 държави се конкурират за своето място сред големите производители на вино в Европа. В надпреварата за най-добро вино участваха 2064 марки вина. В останалите две категории участие взеха 473 марки бира и 424 спиртни напитки.

Качествените вина, отличени с медали от конкурса във Франкфурт, имат още по-голяма стойност, защото са обект на строга селекция. А категориите, в които са разпределени участниците в Международния конкурс, са вино, бира и спиртни напитки. Във всяка от тях се отличават най-добрите, като наградите са сребърен, златен и Голям златен медал.

© frankfurt-trophy.com

Винарна "Типченица" участва в надпреварата с по едно вино от двете серии, които произвежда. В серията "VRATITZA", се предлагат вина от грозде, отглеждано по биологичен начин. Освен награденият "Врачански мискет", от тази серия се произвеждат още свежо и плодово-ароматно "Шардоне", както и вино от характерния български сорт "Рубин".

От другата серия, "Tochka", винарната произвежда още "Шардоне & Коломбар", "Ризлинг", "Каберне Совиньон" и "Мерло".

© frankfurt-trophy.com

Винарната е специализирана в производството на разнообразни висококачествени вина. Гроздето е собствено производство от лозови те масиви, отглеждани в мездренското село Типченица.

Източник: frankfurt-trophy.com