В отговора, който е депозиран в деловодството на Община Мездра, се предлага да се проведе среща между двете страни за изясняване на причините за възникналия проблем. Ето и целият текст на отговора от "Атлантис Сат":

ДО
Община Мездра
ул. „Христо Ботев“ №27

гр. Мездра

КОПИЕ
Информационно обслужване и технологии
Дирекция „Административно обслужване”

ул. „Христо Ботев“ №27
гр. Мездра

КОПИЕ
Информационна агенция
“MediaNews
ул. „Георги Димитров“ №21

гр. Мездра

На вниманието на
инж. Генади Събков
Кмет на община Мездра

ОТНОСНО: Публикация от 18.04.2018 г. на уеб сайта на Община Мездра

Уважаеми господин Събков,

Във връзка с Ваша публикация от 18.04.2018 г. бихме искали да посочим следното по изложените от Вас твърдения:

На първо място бихме искали да изясним, че "Атлантис Сат" ООД е предоставил на служителите от отдел „Информационно обслужване и технологии”, параметрите и конфигурационните настройки за достъп до електронно съобщителни услуги при конфигурирането на сървърите, собственост на Община Мездра на 12.10.2004 г. Конфигурационните настройки са валидни и остават непроменени и към днешна дата.

На следващо място, конфигурирането е извършено от съответните служители в отдел "Информационно обслужване и технологии", без да е търсено съдействие от наша страна. "Атлантис Сат" ООД не разполага както с физически, така и с отдалечен достъп до сървърните системи на Община Мездра, за да прави промени по конфигурационните настройки.

В тази връзка намираме за удачно провеждането на среща при "Атлантис Сат" ООД, при определена от Вас дата, като на такава среща могат да бъдат изяснени изложените от Вас твърдения.

С уважение,
Веселин Веселинов
Управител на "Атлантис Сат" ООД