Призовават се гражданите и адвокатите да извършват справки по делата приоритетно по телефона, чрез интернет сайта на съда и чрез Единния портал за електронно правосъдие, както и да подават документи по делата по пощата или чрез куриерски агенции. Телефоните за връзка с Окръжен съд – Враца са: Информационен център и регистратура – 092/682-124, Наказателно деловодство – 092/682-123, Гражданско деловодство – 092/682-165, Търговско деловодство – 092/682-125.

Електронните адреси, на които могат да се подават молби, становища и защити по делата са:Наказателно деловодство – os.vraca.nd@abv.bg Гражданско деловодство –os.vraca.gd@abv.bg Търговско деловодство – os.vraca.td@abv.bg .

Административната комуникация със съда може да се осъществява на електронни адреси os.vraca@abv.bg и vratsa-os@justice.bg . Сайтът на Окръжен съд – Враца е на адрес https://vratsa-os.justice.bg/ .

Забранява се достъпът до Съдебната палата на болни лица с повишена телесна температура и кашлица. На входа на палатата ще бъде извършван термометричен контрол. Посещението на Съдебната палата от граждани и адвокати да става само в неотложни случаи при спазване на въведените в съда предпазни мерки. Ограничава се достъпът на гражданите до съдебните зали, като се допускат до тях само в случаите, когато са призовани за разглеждане на конкретно дело. Препоръчва се на адвокатите и страните по делата, при наличие на процесуална възможност, да ограничат личното си явяване в съдебно заседание, като вместо това подават писмени молби, становища и защити.