До края на месеца те ще тренират в зала "Добротица” в Добрич, където в края на януари и началото на февруари ще се проведат Националните шампионати в зала за момчета и момичета до 16 г., за юноши и девойки младша и старша възраст и за мъже и жени. На тях Митко и Йоло възнамеряват да стартират на по-къси дистанции - 1500 и 800 м, смятат да направят (заедно с Иво и Спасимир) и щафета 4х400 м при мъжете.

"2016-та беше една успешна година. За нас най-важното бе участието на Олимпийските игри в Рио. Важно е, че успяхме да стигнем до Олимпиадата. Представянето не беше това, което бяхме планирали, но Митко имаше здравословни проблеми, Милица също имаше контузия. Но като цяло стартирането на Олимпиадата беше най-големия ни успех, обобщи оценката си за изминалата година Йоло Николов. Иначе, напук на всичко, клуб Атлет се развива добре. Имаме две нови попълнения - Иво Балабанов и Спасимир Делибашев. Това са най-силните юноши в България. От тази година те влизат в категорията до 23 г. Зимата имаме амбиция дори да направим щафета 4х400 м при мъжете, надяваме се да успеем. В личен план смятам да сляза на по-късите дистанции, ще опитам да бягам и 1500 м, и 800 м - така че засега ще продължа да тренирам и да се състезавам", каза в заключение Треньор №1 на Мездра.

Междувременно най-добрата българска атлетка в дългите бягания Милица Мирчева, която си беше у нас за празниците, замина за САЩ, където ще продължи следването си във Florida State University. Въпреки че ще се подготвя зад Океана, тя ще се състезава и занапред за СК Атлет (Мездра). Смята обаче, също да се пробва в бягането на по-къси дистанции, като например 1500 м.

"Честно казано, не мога да оприлича 2016-та като успешна година, тъй като не успях да постигна всичко, което си бях поставила като цели, заяви преди заминаването си за Щатите Милица. Но самият факт, че участвах на Олимпиада, говори, че е една не лоша година. Засега не съм си поставила конкретни цели за тази година, защото е още много рано, а аз винаги гледам в краткосрочен план, защото никога не се знае какво ще стане. Но се надявам всичко да е наред, да съм здрава, да нямам контузии, за да мога да тренирам нормално. Бих искала да насоча усилията си към някоя от по-късите дистанции - към 1500 м, макар че като цяло имам по-големи шансове в по-дългите дисциплини."

Следващия месец водещите атлети на мездренския клуб възнамеряват да осъществят още един подготвителен лагер - в сръбската столица Белград, където на 25 февруари ще се проведе Балканският шампионат за мъже и жени в зала, а в началото на март e Европейското първенство в зала. В него Митко Ценов ще стартира на 1500 или на 800 м, в зависимост от това в коя от двете дисциплини се чувства по-добре.

"През 2016-та направих само два добри старта, от които съм доволен, сподели Спортист №1 на Мездра Митко Ценов. Първият беше на Диамантената лига в Доха, където записах убедителен за мен резултат - 8:21.34 мин. Който говореше, че можем да търсим резултат около 8:10 мин. За съжаление, не се получи. Надявам се това да стане тази година. Вече съм здрав, тренирам пълноценно. Очакванията ми от 2017-та са да направя един хубав резултат на 1500 или на 800 м в зала в Белград, зависи в коя от двете дисциплини се чувствам по-силен."